My happy place

Je hebt van die dagen waarbij je het liefst in je bed wil blijven liggen. Je favoriete koffiekop komt kapot uit de vaatwasser, je struikelt over een losliggend stuk speelgoed (van kind of huisdier), je favoriete truitje scheurt en dan ben je nog niet aan je werkdag begonnen. Je begint de dag al doodmoe en vraagt je af hoe je de werkdag door gaat komen. Op zo’n moment is een happy place de uitkomst. Jouw happy place kan een fysieke, maar ook een verzonnen plek zijn. Het voordeel van een fysieke plek is dat je er letterlijk in kan gaan zitten. Denk aan een hoekje in je slaapkamer dat je ingericht hebt met zachte kussens, waar je jouw favoriete geur verstuift of wierook kunt branden. Kortom, een echte plek voor jezelf, waar je even van de werkelijkheid kunt afschakelen.

Door het voelen van de zachte kussens en het ruiken van je favoriete geur verbetert je humeur instant. Je voelt dat het je vertrouwde plek is, een soort safe spot. Dit helpt de spanning uit je lichaam te halen en te ontspannen.

Heb je geen fysieke plek, dan kun je ook een plek in gedachten nemen. Zoek in je herinneringen een plek waarvan je echt voelde dat je gelukkig was. Een favoriete vakantieplek, een restaurant waar je niet normaal lekker gegeten hebt, een plek waar je een bijzondere herinnering met een vriend of vriendin gemaakt hebt, verzin het maar. Beeld je die plek in. Zoek details in het inbeelden. Hoe ziet de ruimte er uit? Is het binnen of in de natuur? Wat maakt de plek zo mooi? Wat voel je bij die plek?

Probeer de perfecte voorstelling in gedachten te maken en als je dat beeld hebt, dat gevoel te voelen dat je op die plek voelde. Door deze happy place levendig te maken, kun je ook even ontsnappen aan de werkelijkheid. Het geeft je weer even dat goede gevoel dat je kwijt was, waardoor je de dag weer even aan kunt. Vind je dit lastig? Klik dan hier voor het werkblad:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: